شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان

شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان چیست؟ اولین سوالی است که برای عزیزانی که آرزوی دبیر شدن را دارند، پیش می آید. در این مقاله با شما هستیم تا شرایط پذیرش در دانشگاه فرهنگیان را برای شما توضیح دهیم. این شرایط شامل موارد عمومی مانند عدم سو پیشینه، تابعیت ایرانی و دیگر موارد عمومی است. علاوه بر این شرایط اختصاصی نیز وجود دارد مانند شرایط سنی دانشگاه فرهنگیان ، رتبه لازم برای دانشگاه فرهنگیان و ... که در ادامه این شرایط کامل شرح داده می شود. هم چنین برای دختران نیز شرایط خاصی من جمله شرط چادر برای دانشگاه فرهنگیان وجود دارد. پس برای تحصیل در این حوزه باید رتبه لازم برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان را داشته باشید. در سال های اخیر با توجه به تاثیر معدل در رتبه کنکور، معدل سال آخر شما تاثیر بیشتری در قبولی این دانشگاه دارد.
بعد از بررسی شرایط اختصاصی و عمومی، شما به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان دعوت می شوید. شما باید بدانید که این دعوت گارانتی قبولی شما نخواهد بود و فقط بدین معنی است که شما شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان برای مرحله اولیه را داشته اید. در مصاحبه شرایط ظاهری، جسمی و علمی شما مجدد مورد بررسی قرار می گیرد و از بین افراد گزینش انجام می شود. کابونتو برای کمک به شما علاقه مندان به معلمی، چند نمونه کارنامه قبول شدگان دانشگاه فرهنگیان را در اختیار شما می گذارد. با مشاهده تراز و رتبه این دانش آموزان، با آگاهی کامل، دانشگاه فرهنگیان را در لیست انتخاب رشته خود قرار دهید.
دانشگاه فرهنگیان چیست؟
از قبل از جمهوری اسلامی، دارالفنونهایی برای تربیت معلم بوده اند که افراد مستعد در آن تحصیل می کردند. به مرور زمان این مراکز تربیت دبیر نام های مختلفی به خود گرفت. در سال 1390 دانشگاه فرهنگیان به طور رسمی اعلام و شروع به کار کرد. از آن زمان تاکنون شرایط پذیرش این دانشگاه تغییراتی داشته است. که در این مقاله آخرین شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان مورد بررسی قرار میگیرید.
اکنون دانشگاه فرهنگیان مراکز تربیت معلم را تجمیع کرده است. می توان گفت 98 واحد در دانشگاه فرهنگیان به طور رسمی در حال فعالیت هستند. این 98 واحد شامل 64 پردیس دانشگاهی و 34 دانشکده می باشد. امکان کسب . در تحصیل در این دانشگاه برای 5 رشته تحصیلی: ریاضی و فیزیک، تجربی، انسانی، هنر و زبان وجود دارد.
شرایط عمومی و اختصاصی قبولی در دانشگاه فرهنگیان
بر طبق اعلام سازمان سنجش کشور از طریق دفترچه کنکور، هر ساله تعدادی از دانش آموزان برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی تهران، انتخاب می شوند. این انتخاب بر اساس شرایط عمومی و اختصاصی صورت می پذیرد که ابتدا شما باید رتبه مناسبی را کسب کرده باشید. بعد از کسب رتبه کتبی که جزو جدایی ناپذیر شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان است، از شما برای مصاحبه دعوت به عمل می آید. سپس افراد واجد صلاحیت با توجه به ظرفیت دانشگاه فرهنگیان انتخاب می شوند و قبولی آن ها اعلام می گردد.
شرایط عمومی قبولی در دانشگاه فرهنگیان
شرایط عمومی، شرایطی است که شما در آینده نیز در هر نهاد دولتی که قصد ادامه کار را داشته باشید باید از آن برخوردار باشید. در زیر شرایط عمومی آورده شده است.
- داشتن تابعیت ایرانی
- عدم سو سابقه محکومیت جزایی و کیفری
- نداشتن اعتیاد به مواد مخدر، دخانیات و الکل
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- برخورداری از اخلاق و رفتار نیکو و حسن شهرت متناسب با شان معلمی
- اعتقاد به دین اسلام، یا یکی از ادیان به رسمیت شناخته شده در جمهوری اسلامی
- داشتن سلامت کامل روانی و جسمانی از طریق معاینات پزشکی و انجام مصاحبه تخصصی
شرایط اختصاصی قبولی در دانشگاه فرهنگیان
شرایط اصلی که بر اساس آن صلاحیت شما در آزمون کتبی سنجیده می شود
- باید حداقل نمره کل قابل قبول یعنی نمره 6500 را در زیر گروه مربوطه را کسب کنید .
- حداکثر سن مجاز برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان 24 سال می باشد.
- کسب حداقل نمره 14 برای دوره متوسطه دوم یعنی سه پایه اول تا سوم
- داوطلب حتما باید بومی منطقه ای باشد که کد آن را برای تحصیل انتخاب کرده است.
- نباید در هیچ ارگان دولتی یا خصوصی تعهد کاری دائمم یا موقت در طول تحصیل داشته باشید.
- تعهد محضری برای خدمت به میزان دو برابر مدت تحصیل
- برای مدت 10 سال شما بعد از تحصیل و استخدام در رشته های مربوطه ، شما اجازه جابجایی برون استانی را نخواهید داشت.
- امکان انتقال از دانشگاه فرهنگیان به سایر دانشگاه های دولتی و غیر دولتی وجود ندارد.
- تا 3 سال بعد از خدمت امکان ادامه تحصیل را نخواهید داشت. پس از این زمان داوطلب در رشته های مورد نیاز و با کسب موافقت در استان بومی خدمت امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را می یابد.
- شما از ابتدا تا پایان تحصیل امکان تغییر رشته و گرایش را نخواهید داشت.
- شرط چادر برای خانم ها در زمان تحصیل در دانشگاه
شرایط مورد بررسی در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان
بعد از عبور از سختی ها و گذر از شرایط عمومی و اختصاصی قبولی در دانشگاه فرهنگیان، اکنون مهارت های دیگر شما است که برای انتخاب شدنتان به شما کمک می کند. در زیر شرایط و توصیه های مورد نیاز برای قبولی در مصاحبه را برای شما آورده ایم. در ابتدا قبل از مطالعه باور داشته باشید که شما توانسته اید رتبه علمی کسب کنید پس شایسته تحصیل در دانشگاه فرهنگیان هستید. خودتان باشید و شخصیت خود را به چالش بکشید تا بهترین نمونه از خودتان باشید. فراموش نکنید که دعوت شدگان همیشه بیشتر از ظرفیت مورد نیاز هستند و ناگزیر در این مرحله نیز باید خود را برای رقابت آماده کنید.
قبولی در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان
1- مهارت سخنوری و بیان:
شما به عنوان یک معلم آینده باید زبان صریح و ساده ای داشته باشید. در مصاحبه آرامش خود را حفظ کنید. کلمات داشبورد بخش ارتباطی مغز شماست. کلمات مناسب و جملات معنا دار شانس شما را برای کسب امیتاز بیشتر می کنند. نظرات خود را جوری بیان کنید که گویی تنها فرصت ابراز وجود شما همین یک جلسه است. متاسفانه افراد دارای لکنت در این مرحله قبول نخواهند شد.
2- قدرت شنوایی:
قدرت شنوایی شما نباید کمتر از 30 باشد. در این مرحله نیز متاسفانه افراد کم شنوا شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان را ندارند. شما باید توانایی شنیدن اصوات معمولی و قابل شنیدن برای انسان را داشته باشید.
3- قد و وزن:
قد وزن شما باید متناسب با وظایف شغل معلمی و استانی که در آن تحصیل می کنید، باشد. به تشخیص اداره کل آموزش و پرورش استان شما، طی یک معاینه پزشکی صلاحیت قد و وزن شما مورد بررسی قرار می گیرد. این موضوع برای داوطلبان رشته علوم ورزشی و تربیت بدنی اهمیت بیشتری دارد و دلیل آن نیز برای عموم قابل درک است.
4- ظاهر:
به اشتباه بعضی افراد زیبایی را از ملاک های مورد بررسی در مصاحبه می دانند که این درست نیست. ظاهر شما از لحاظ نداشتن کراهت مادرزادی یا اکتسابی توسط سانحه یا موارد دیگر مورد برسی قرار میگیرد اما به هیچ عنوان به معنی انتخاب افراد زیباتر نیست.
5- سابقه بیماری:
شما نباید بیماری مزمن یا صعب العلاجی داشته باشید. بیماری هایی مانند نارسایی کلیه، بیماری قلبی، آسم و بیماری های تنفسی، تالسمی ماژور و ... که به تشخیص پزشک ممکن است در اجرای وظایف دبیری شما خلل ایجاد کند.
6- سلامت روانی:
سلامت روانی شما باید توسط متخصصان مورد تایید آموزش و پرورش دارای نظام روان شناختی بررسی و تایید گردد.
پرسش ها در مورد ظرفیت و پذیرفتگان
اگر رتبه ام کمتر از 1400 باشد و شرط معدل را داشته باشم، برای مصاحبه دعوت می شوم ؟
کسب حداقل رتبه کتبی کنکور و حداقل نمره معدل متوسطه دوم از اصلی ترین مورد در شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان است اما کافی نیست. افراد دعوت شده دو برابر ظرفیت پذیرش خواهد بود. خب تصور کنید دانشگاه بومی شما در رشته انتخابیتان 50 نفر ظرفیت دارد. نمره کل شما 6000 است و معدل شما نیز 16 . و تعداد 150 نفر آن کد رشته را انتخاب کرده اند، اکنون شانس دعوت شدن به مصاحبه برای شما بسیار کم خواهد شد. به واقع تنها دوبرابر ظرفیت از بهترین رتبه تا رتبه های بیشتر دعوت می شود که به شانس انتخاب شدن شما به تعداد متقاضی آن رشته بستگی دارد.
آیا ممکنه من که حداقل نمره را کسب کردم و رتبه بالاتری دارم قبول شم اما رتبه پایین تر از من قبول نشود ؟
بله، این امر امکان پذیر هست. گاهی افراد با ایجاد وهم و ترس، می خواهند تلقین کنند که قبولی در دانشگاه فرهنگیان غیر قابل پیش بینی و شانسی است و افراد با رتبه های خوب گاهی قبول نمی شوند. اما اگر بخواهیم حقیقت امر را بدانیم دلیل آن این است که فردی که رتبه بالاتری دارد، ممکن در مصاحبه اینقدر خوب عمل کند که نمره بالایی از مصاحبه بگیرد و بلاعکس رتبه های خوب می توانند از مصاحبه امتیاز خوب نگیرند. و در نتیجه شما با رتبه بیشتر قبول شوید اما آن فرد قبول نشود. بحث شانس را از ذهنتان بیرون کنید. هیچ درصد مشخصی برای میزان تاثیر مصاحبه و رتبه کتبی نیست. ولی ثابت شده است که تمام شرایط برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان در جلسه مصاحبه بررسی می گردد هم بعد شخصیتی هم علمی.
من رتبه کافی را ندارم اما معلمی را دوس دارم، آیا از طریق دیگری نیز میتوانم معلم شوم؟
بله، امیدتان را از دست ندهید. دانشگاه فرهنگیان، راه مستقیم دبیر شدن است اما تنها راه نیست. شما با تحصیل در سایر رشته ها، میتوانید در مقاطع مورد نیاز از طریق آزمون های استخدامی به استخدام آموزش و پرورش راه یابید. حتی اگر این روش نیز میسر نبود شما با ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر فرصت شغلی استادی دانشگاه و هیات علمی را پیدا میکنید که البته شرایط گزینش خاص خود را دارد.
نمونه کارنامه قبول شدگان دانشگاه فرهنگیان
در زیر کارنامه های قبولی شدگان دانشگاه فرهنگیان در سه رشته ریاضی، انسانی و تجربی برای شما آورده شده است. هم چنین برای دریافت کارنامه های بیشتر به اینستاگرام کابتو سر بزنید و نمونه کارنامه قبولی در سایر رشته ها را نیز مشاهده کنید. یا در خواست خود را از طریق دایرکت بنویسید تا کارنامه ها برای شما ارسال گردد.
چطور در دانشگاه فرهنگیان قبول بشم؟
کابونتو امیدوار است که با مطالعه این مقاله تمام سوال های شما در مورد شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان را پاسخ داده باشد. شما میتوانید اگر جواب سوال خود را در مقاله نیافتید، سوال خود را زیر همین پست کامنت کنید تا مشاوران مجموعه ما به شما پاسخ بدهند. در نظر داشته باشید قبولی در دانشگاه فرهنگیان سخت هست اما به هیچ عنوان غیرممکن نیست. سالانه تعداد زیادی از داوطلبان در این دانشگاه پذیرفته میشوند. آنچه برای قبولی در این دانشگاه بسیار اهمیت دارد داشتن نظم فردی و نظم مطالعاتی است. برای هرچه منظم شدن شما به برنامه ریزی نیاز دارید. سایت کابونتو با بهره گیری از تجربه مشاوره و دقت کامپیوتر به شما اجازه میدهد در سریع ترین زمان و با دقت بالا برای خودتان برنامه ریزی کنید و سپس از دفتر برنامه ریزی هوشمند سایت برای ثبت اطلاعات مطالعاتی خودتون استفاده کنید. برای مشاهده نمونه برنامه نوشته شده توسط سایت میتوانید کلیک کنید یا برای اینکه توسط سایت برنامه مطالعاتی تهیه کنید ابتدا در سایت رایگان ثبت نام کنید سپس برنامه مطالعاتی دریافت کنید. همه صفحات آموزش ویدیویی لازم را دارد تا بتوانید از آنها استفاده کنید.

آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی برق | موقعیت شغلی | نحوه ادامه تحصیل
آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی برق – معرفی رشته برق - موقعیت شغلی رشته برق - ادامه تحصیل و دروس تخصصی این رشته در دانشگاه
دروس رشته رادیولوژی | آخرین رتبه قبولی رشته رادیولوژی | موقعیت شغلی
دروس رشته رادیولوژی - آخرین رتبه قبولی رشته رادیولوژی – موقعیت شغلی رادیولوژی - ادامه تحصیل و دروس تخصصی این رشته در دانشگاه