معرفی دانشگاه تهران | رتبه ها، رشته ها و محیط دانشگاه

برای معرفی دانشگاه تهران، ابتدا به تاریخچه آن نگاهی می اندازیم. دانشگاه تهران در سال 1312 به دستور رضا شاه پهلوی تاسیس شد. این دانشگاه، معتبرترین دانشگاه ایران است. مساحت دانشگاه تهران به 21 هکتار می رسد. اعتبار دانشگاه تهران فراتر از مرزهای ایران هست و این دانشگاه در رده webometrics عنوان دوم را در خاورمیانه از آن خود کرده است. در معرفی دانشگاه تهران باید گفت عنوان آن یعنی دانشگاه مادر به تنهایی شکوه این دانشگاه را نشان می دهد. این دانشگاه پذیرای رشته های متنوع و زیادی است. از رشته های پرطرفدار دانشگاهی رشته ریاضی مانند برق و رشته های انسانی ها مانند حقوق، مدیریت و ... که در این مقاله معرفی می شود. این دانشگاه به دلیل استادان خبره، ارتباطات آن با شرکت های بزرگ صنعتی، کتابخانه و محیط دانشگاه، جزو اولین انتخاب های همه دانش آموزانی است که برای رتبه برتر شدن در کنکور تلاش می کنند.
تاریخچه دانشگاه
قدمت دانشگاه تهران به دوره رضا شاه پهلوی بر میگردد. اولین بار پیشنهاد بنای مرکز عالی آموزشی، توسط پروفسور محمود حسابی بیان گردید. سرانجام 5 سال بعد از آن یعنی در سال 1312 به دستور دولت وقت بودجه تاسیس دانشگاه تخصیص داده شد. بعد از بررسی و تحقیق، باغ جلالی برای محل تاسیس دانشگاه انتخاب گردید. آن زمان این باغ درختان مثمر و غیر مثمر زیادی داشت. دلیل نام گذاری جلالیه برای این باغ به این دلیل بود که در زمان ناصرالدین شاه این باغ به دستور شاهزاده جلال الدوله ساخته شده بود. این باغ در زمان رضا شاه در مالکیت تاجری به نام حاج رحیم آقای اتحادیه تبریزی بود. و در آن زمان با مبلغ متری 5 ریال از این تاجر خریداری شد.
دانشگاه تهران با الگوبرداری از معماری موسسات آموزش عالی فرانسه بنا گردید. طراحی ساختمان های دانشگاه تهران توسط معماران اروپایی رولاند دوبرول،ماکسیم سیرو، مارکوف، آلکساندر موزر، آندره گدارد و محسن فروغی انجام گردید. هم چنین دروس و برنامه های هنرکده مطابق با الگوی دانش سرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس برنامه ریزی شده بود.
در معرفی وسعت دانشگاه تهران باید گفت با مساحت 21 هکتار بزرگترین دانشگاه ایران است. این مرکز آموزش عالی در 8 رشته قطب علمی کشور محسوب می شود. اساتید به نام کشور در این دانشگاه به آموزش می پردازند و تا به امروز این دانشگاه نخبگان زیادی را در خود پرورش داده است. در حوزه تحقیات نیز مقالات زیادی توسط اساتید و دانشجویان منتشر شده است. برخی از این مقالات حتی در همایش های جهانی نیز راه یافته اند و به اعتبار علمی این دانشگاه افزوده اند.
معرفی محیط دانشگاه تهران
دانشگاه تهران علاوه بر سطح علمی از نظر محیط و امکانات نیز، در جایگاه بالاتری نسبت به سایر دانشگاه ها قرار دارد. اگر بخواهیم محیط دانشگاه تهران را در چند بخش کلی معرفی کنیم می توان از کتابخانه، خوابگاه، پردیس ها، دانشکده ها، بخش فرهنگی و ورزشی، موسسات پژوهشی و انجمن ها و تشکل ها را نام برد.
کتابخانه دانشگاه تهران
کتابخانه مرکزی در سال 1328 با مجموعه ای که استاد محمود مشکوه تقدیم کتابخانه کرد، کار خود را شروع کرد. اکنون بزرگترین کتابخانه کشور می باشد که همه زمینه های علم فنون و ادب را پوشش می دهد. علاوه بر کتابخانه مرکزی هر دانشکده بر اساس تخصص هایی که در آن آموزش داده می شود، کتابخانه تخصصی نیز دارد. در واقع کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به امر پژوهش اختصاص دارد و مجموعه غنی از منابع برای مقالات محسوب می شود.
معرفی خوابگاه های دانشگاه تهران و امکانات ورزشی و رفاهی
محوطه زیبا و بزرگ کوی دانشگاه تهران، تاکنون پذیرای دانشجویان زیادی بوده است. این محیط به همراه امکانات رفاهی و ورزشی زیادی که دارد، زندگی در خوابگاه را بسیار شیرین کرده است. پردیس مرکزی کوی دانشگاه، خوابگاه دخترانه 16 آذر، خوابگاه دخترانه قدس، خوابگاه دخترانه کیانوری، خوابگاه پسرانه 12 فروردین، خوابگاه پسرانه شهید چمران، خوابگاه متاهلین سعادت اباد و ... از جمله خوابگاه های دانشگاه تهران هستند.
در بخش ورزشی چندین سالن توسط اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران برای استفاده دانشجویان در نظر گرفته شده است. که در زیر به معرفی این امکانات دانشگاه تهران به صورت موردی پرداخته شده است.
- استخر دانشگاه که در دانشکده تربیت بدنی در خیابان کارگر قرار دارد.
- محوطه پردیس هنرهای زیبا که در رشته های فوتبال، بسکتبال، والیبال و پینگ پنگ فعالیت دارد.
- سالن بدنسازی و سونا واقع در خیابان 16 آذر
- سالن شماره 1 واقع در خیابان انقلاب
- سالن شماره 2 واقع در خیابان 16 آذر
- مجموعه ورزشی شماره 3 واقع در خیابان کارگر
- زمین چمن مصنوعی خیابان 16 آذر
- فضای ورزشی روباز ایستگاه تندرستی
- ضای ورزشی روباز سالن فاطمیه
معرفی امکانات رفاهی و فرهنگی دانشگاه تهران
- تالار الغدیر
- سینما کوی
- تالار اندیشه
- مرکز فرهنگیو هنری کوثر
- خانه فرهنگ و هنر کوی
- سالن های مطالعه
- مرکز رایانه
- پارک کاجستان و ...
دانشکده و پردیس ها
در ابتدای معرفی دانشکده های دانشگاه تهران جالب است بدانید، دانشکده پزشکی نخستین دانشکده ای بود که ساخته شد. ساختمان تشریح اولین ساختمان این محیط آموزش عالی بود. اکنون دانشگاه تهران شامل 25 دانشکده، 9 پردیس و 16 مرکز پژوهشی می باشد. که هر کدام با بهره گیری از بهترین اساتید سطح کشور و داشتن قوی ترین هیئت علمی، مرکز پرورش استعدادهای بیشماری بوده است. که در ادامه به آن اشاره می شود.
- پردیس علوم: دانشکده های ریاضی، زمین شناسی، زیست شناسی، شیمی، بیوتکنولوژی و فیزیک
- پردیس ابوریحان: گروه های کشاورزی، منابع طبیعی، صنایع غذایی، زراعی و آبیاری، نباتات و حشره شناسی
- پردیس دانشکده های فنی: گروه های برق، کامپیوتر، عمران، شیمی، مکانیک، معدن، صنایع، نقشه برداری و علوم مهندسی
- پردیس فارابی: دانشکده های حقوق، الهیات، مدیریت، حسابداری و مهندسی
- پردیس علوم انسانی: دانشکده های ادبیات، حقوق، علوم سیاسی، الهیات، زبان، معارف اسلامی و مطالعات جهان
- دانشکده دام پزشکی و دانشکده زیست شناسی
- پردیس هنر های زیبا
- دانشکده های اجتماعی و رفتاری: تربیت بدنی، روانشناسی، علوم اجتماعی، کارافرینی، مدیریت، جغرافیا و اقتصاد
- پردیس منطقه ای: البرز، بین الملل ارس و کیش
معرفی رشته ها و رتبه های دانشگاه تهران
دانشگاه بزرگ تهران، در هر 5 گروه تجربی، ریاضی، انسانی، زبان و هنر فعالیت دارد. در هر گروه رشته های ارائه شده متفاوت است که به بررسی سریع گروه های اصلی و زیر رشته های مهم آن می پردازیم.
رشته ها
گروه ریاضی: برق، مکانیک، معماری، کامپیوتر، نفت، شیمی، عمران و ...
گروه تجربی: دام پزشکی، زیست فناوری، شیمی، زیست شناسی، کشاورزی، روانشناسی، زمین شناسی و ...
گروه انسانی: حقوق، روان شناسی، مدیریت، ادبیات، جغرافیا، علوم سیاسی، زبان عربی و ...
گروه هنر: نوازندگی، بازیگری، کراگردانی، موسیقی ایرانیف نقاشی، ادبیات نمایشی و ...
گروه زبان: زبان و ادبیات روسی، ایتالیایی، اردو، اسپانیایی و ...
رتبه ها
بی شک انتخاب اول هر دانش آموزی کنکوری دانشگاه است. پس برای تحصیل در این دانشگاه معتبر باید خود را برای رقابت اماده کنید. در زیر از هر گروه دو رشته مهم انتخاب شده است و اخرین رتبه های کسانی که قبول دشه اند برای شما آورده شده است.
آخرین قبولی های رشته های پرطرفدار ریاضی دانشگاه تهران
آخرین قبولی های رشته های پرطرفدار انسانی دانشگاه تهران
آخرین قبولی های رشته های پرطرفدار تجربی دانشگاه تهران
آخرین قبولی های رشته های پرطرفدار هنر دانشگاه تهران
آخرین قبولی های رشته های پرطرفدار هنر دانشگاه تهران
جمع بندی و راه ورود به دانشگاه تهران
اگر شما هم مثل اکثر داوطلبان کنکور آرزوی ورود به بزرگترین دانشگاه کشور را دارید باید یک برنامه ریزی دقیق برای مطالعه خود داشته باشید. برنامه ریزی دقیق، برنامه ریزی است که بر حسب نیازهای دانش آموز شخصی سازی شده باشد. برای مثال دانش آموزی که بیشتر به مطالعه درس ریاضی نیاز دارد باید ساعت مطالعه بیشتری به این درس اختصاص دهد. سایت کابونتو با بهره گیری از هوش انسان و سرعت و دقت کامپیوتر در یک نووآوری خلاقانه برای اولین بار در کشور پلتفرمی طراحی کرده است که شما می توانید بر حسب نیاز خودتان برنامه ریزی حرفه ای کنکور دریافت کنید. کافی است ابتدا در سایت ثبت نام کنید تا بتوانید به مدت دو هفته رایگان از سایت، برنامه شخصی مطالعاتی دریافت کنید. حتی قبل از ثبت نام در سایت میتوانید از دموی برنامه، نمونه برنامه تولید شده توسط سایت را مشاهده کنید.

آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی برق | موقعیت شغلی | نحوه ادامه تحصیل
آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی برق – معرفی رشته برق - موقعیت شغلی رشته برق - ادامه تحصیل و دروس تخصصی این رشته در دانشگاه
دروس رشته رادیولوژی | آخرین رتبه قبولی رشته رادیولوژی | موقعیت شغلی
دروس رشته رادیولوژی - آخرین رتبه قبولی رشته رادیولوژی – موقعیت شغلی رادیولوژی - ادامه تحصیل و دروس تخصصی این رشته در دانشگاه